Vill du bli fodervärd?

Vill du prova på att ha brukshund?

 

Precis som Polisen och Försvarsmakten jobbar vi på Drogfri Miljö med fodervärdar för hundens första levnadsår. Kanske vill du prova på att ha hund – eller har haft hund tidigare och vill uppleva det igen? Här kan du läsa mer om hur det fungerar att vara fodervärd för våra hundar.

 
Att vara fodervärd – så funkar det

Under ett år bor en av våra hundar hemma hos dig, medan vi på Drogfri Miljö står för mat och veterinärkostnader. Du får njuta av att se hunden växa upp och med stöttning från våra hundexperter kommer du att få ett spännande år tillsammans med hunden. Vi har både valpar och unghundar som behöver socialiseras och växa upp.

Vi förväntar oss inte att du gör något speciellt med hunden – men du och din familj ska vara intresserade av att ge hunden den aktivering den behöver. Det är bra att tänka på att det kommer en dag då hunden ska lämplighetsprövas för sökarbete. Då behöver du vara redo att lämna ifrån dig hunden om den klarar våra tester. Om hunden däremot inte klarar testerna kommer du bli erbjuden att behålla hunden. Om inte det är ett alternativ för er så omplacerar vi den till en lämplig familj.

Kontakta oss om du är intresserad av att vara fodervärd!

 

Just nu söker vi fodervärdar till dessa hundar

Freja, Schäfervalp, 10 veckor(ute hos fodervärd)
Freja är en aktiv hund som gillar att prata hela tiden. Hon säger till när hon är glad, ledsen, trött eller bara saknar dig. Dessutom är hon helt orädd och att hoppa ett par meter både upp och ner tror hon själv att hon klarar galant – så under den närmsta tiden behöver hon en vakande hand mest hela tiden.

Plata, Malinoisvalp, 4 månader(ute hos fodervärd)
Plata, eller Silver på svenska, är en tuff hund med mycket attityd. Här har vi ett krutpaket som redan nu kräver sin aktivering för att må bra. Inga marathon här, men släng ut lite mat på gräset eller en tjock matta – och han kommer att hitta och äta upp varenda bit.

Nyfiken på att vara fodervärd? Hör gärna av dig till oss!

Kontakta oss

Oavsett vad du har för fråga om drogfri miljö, våra hundar, sök eller skydd – kontakta oss gärna.

Ring oss på 08-12204400 (kl 9-18) eller fyll i formuläret och berätta mer om hur vi kan hjälpa dig. Klicka här för att komma till formuläret.

 

Information kring vår policy hittar du här:

Policy

Intressanta länkar

Narkotikafri Skola
Drugsmart

Media

Här hittar du tips på nyhetsartiklar och poddar i ämnen som rör vårt arbete.

Till Media

Drogpodden

Nu är vår podd live gå in och lyssna!

Lyssna nu