Drogfri Arbetsplats

Vi arbetar förebyggande för drogfria arbetsplatser

 

Med vårt förebyggande arbete hjälper vi företag att skapa drogfria miljöer, i allt från rådgivning och guidning till rena hundsök. Alla har rätt till en trygg arbetsplats.

Ett första steg för att skapa en drogfri miljö kan vara att ta fram en drogpolicy – och så här kan en enkel sådan se ut enligt Arbetsmiljöforum: ”I vår organisation är ingen drog- eller alkoholpåverkad, eller är berörd av följdeffekter av påverkan, på tid avsedd för arbete. Med droger avses även läkemedel för annat än medicinskt bruk och dopingpreparat.”

Men hur ser arbetsplatsen till att drogpolicyn efterlevs? Idag gör många större företag drogtester och test av avloppsvatten. Testerna kan dock vara kostsamma och upplevas som kränkande av den personliga integriteten. Genom att komplettera drogpolicyn med till exempel våra hundsök kan vi säkerställa att det inte finns droger eller spår av narkotika på arbetsplatsen.

 

Brottsprevention och arbetsgivarens ansvar

 

Vårt mål är att förebygga och säkerställa att arbetsplatser är drogfria – inte att “sätta dit” en enskild person eller grupp. Om våra hundar på Drogfri Miljö gör en markering och hittar något, är det alltid upp till arbetsgivaren att ta beslut om vad som ska göras. Vid fynd rekommenderar vi dock att företaget kontaktar polisen.

Den stora fördelen med vårt arbete är den preventiva effekten. Vårt jobb är väl synligt och de anställda vet att risken att åka fast är för stor, vilket leder till att de antingen kommer att säga upp sig eller att ta tag i sitt beroende. Som arbetsgivare har man också ett ansvar att motverka och förebygga missbruk hos sina medarbetare och det arbetet kan vi på Drogfri Miljö vara en del av. Hör gärna av er till oss och berätta vad ni behöver hjälp med!

 

Diplom för en drogfri miljö

 

När vi har genomfört två oannonserade besök i rad får ni som arbetsplats ett diplom, både i fysisk form och för digital kommunikation. Diplomet fungerar även som en viktig kvalitetsstämpel för era kunder och underleverantörer.

 

Kontakta oss

Oavsett vad du har för fråga om drogfri miljö, våra hundar, sök eller skydd – kontakta oss gärna.

Ring oss på 08-12204400 (kl 9-18) eller fyll i formuläret och berätta mer om hur vi kan hjälpa dig. Klicka här för att komma till formuläret.

 

Information kring vår policy hittar du här:

Policy

Intressanta länkar

Narkotikafri Skola
Drugsmart

Media

Här hittar du tips på nyhetsartiklar och poddar i ämnen som rör vårt arbete.

Till Media

Drogpodden

Nu är vår podd live gå in och lyssna!

Lyssna nu