Våra hundar

Sökhundar – tränade i att hitta olika preparat

 

Hundarna som vi på Drogfri Miljö arbetar med är oftast av raserna Belgisk Vallhund (Malinois) och Tysk Schäferhund. Båda raserna passar väldigt bra för sökarbete. De är kända för att vara livliga och vakna i sitt temperament, med en stor dos självsäkerhet, styrka och mental balans. Eftersom vi har egen uppfödning och träningsanläggning så är det enkelt för oss att använda de raser vi redan har till samtliga affärsområden.

När vi föder upp och tränar hundar märker vi vilka av dem som är mest lämpade för olika områden. Eftersom hundar är individer med olika egenskaper så kommer inte alla att passa som sökhundar. I sådana fall hittar vi istället en bra familj för hunden.

Vi kommer efter hand att presentera våra hundar en och en, så kom gärna tillbaka och håll utkik på våra sociala medier för mer information!

 

Våra hundar

Zen

Zen är en rejäl och stark brukschäfer Han är certifierad att utföra sök på följande riktiga substanser: Heroin, MDMA, Marijuana, Metamfetamin & Kokain.

Joyke (Ninja)

Ninja är en snäll och mysig Malinois med typiska drag för rasen; enorm arbetsvilja och mycket energi. Hon är certifierad att utföra sök på följande riktiga substanser: Heroin, MDMA, Marijuana, Metamfetamin & Kokain.

 

 

 

 

 

Mini 

Min är en riktigt aktivt tik. Precis som namnet avslöjar är hon rätt liten och om vm i agilty vore hennes jobb skulle hon nog vara i topp. Hon är precis som alla våra hundar godkänd att utföra sök på följande substanser: Heroin, MDMA, Marijuana, Metamfetamin & Kokain.

Se hur våra hundar tränar och jobbar här!

 

Testning och certifiering av hundar

 

Våra hundar testas och certifieras av Police Dogs Centre Holland B.V. När vi tränar våra hundar i sök gör vi det på syntetiska preparat – och tillsammans med vår kontaktperson Arnold Van den Oetelaar säkerställer vi att våra hundar även testas och får göra fynd på riktiga droger.

Vår ambition är att våra hundar alltid ska kunna prestera och göra ett bra jobb, av den anledningen jobbar de inte mer än cirka 100 timmar i månaden. Däremellan behöver de få tid för återhämtning, lek och träning.

 

 

Regelbundna veterinärkontroller

 

Våra hundar får genomgå regelbundna kontroller hos en legitimerad veterinär. Hundförarna har dessutom löpande kontakt med veterinären om både stort och smått. Att våra hundar ska må bra är otroligt viktigt för oss – och en av nycklarna till att vårt arbete gör skillnad.

Vad kan våra hundar hitta under sina sök?

 

Våra olika hundar är tränade för att hitta olika preparat. Har ni ett specifikt önskemål så kan vi självklart lösa det tillsammans. Våra huvudkategorier inom sök är droger, mediciner, sprängmedel och vapen.

Hör gärna av dig till oss om du undrar något om hundsök eller drogfria miljöer!

 

 

Kontakta oss

Oavsett vad du har för fråga om drogfri miljö, våra hundar, sök eller skydd – kontakta oss gärna.

Ring oss på 08-12204400 (kl 9-18) eller fyll i formuläret och berätta mer om hur vi kan hjälpa dig. Klicka här för att komma till formuläret.

 

Information kring vår policy hittar du här:

Policy

Intressanta länkar

Narkotikafri Skola
Drugsmart

Media

Här hittar du tips på nyhetsartiklar och poddar i ämnen som rör vårt arbete.

Till Media

Drogpodden

Nu är vår podd live gå in och lyssna!

Lyssna nu