Drogfri Skola

Arbetsgivaren ansvar och policy

”I vår organisation är ingen drog- eller alkoholpåverkad, eller är berörd av följdeffekter av påverkan, på tid avsedd för arbete. Med droger avses även läkemedel för annat än medicinskt bruk och dopingpreparat.”  så skriver https://www.arbetsmiljoforum.se/ att en enkel policy kan se ut.

Det är självklart bra med en policy men om vi skall vara ärliga hur kan man säkerställa att den efterlevs. Drogtester, avloppsvatten tester är idag förekommande på större arbetsplatser. Men kränker den personliga intigriteten och kostar massor. 

Med våra hundekipage som komplement eller fristående kan du säkerställa att det åtminstånde inte finns droger eller spår av droger på arbetsplatsen. 

Prevention

Målet är inte att sätta ditt någon enskild person eller grupp. Hittar vi något är det upp till arbetsgivaren att bestämma adekvat åtgärd. Det stora fördel med oss är den preventiva effekten. De anställda vet att risken att åka fast är för stor och kommer antingen säga uppsig eller ta tag i sitt beroende.

Diplom

När arbetsplatsen genomgått två oanonserade besök i rad får man ett diplom att använda både i fysik form och digitalt för digital kommunikation. Det blir som en kvalitet stämpel för dina kunder och under leverantör.

 

Kontakta oss

Oavsett vad du har för fråga om drogfri miljö, våra hundar, sök eller skydd – kontakta oss gärna.

Ring oss på 08-12204400 (kl 9-18) eller fyll i formuläret och berätta mer om hur vi kan hjälpa dig. Klicka här för att komma till formuläret.

 

Information kring vår policy hittar du här:

Policy

Intressanta länkar

Narkotikafri Skola
Drugsmart

Media

Här hittar du tips på nyhetsartiklar och poddar i ämnen som rör vårt arbete.

Till Media

Drogpodden

Nu är vår podd live gå in och lyssna!

Lyssna nu